Zapékané zelí
Suroviny:
1/2 kg kysaného zelí, 3/4 kg brambor, 1/2 kg slaniny nakrájené na kostičky, 4 vejce, strouhaný sýr podle chuti, tuk na vymazání formy
Postup:
1. Očistíme a oloupeme brambory a uvaříme v osolené vodě. Necháme vychladnout a nakrájíme na plátky.
2. Zapékací misku nebo pekáč vymažeme tukem, poklademe plátky brambor a na ně navrstvíme polovinu množství kasaného zelí. Posypeme na kostičky nakrájenou slaninou a opět poklademe plátky brambor a zelím.
3. Zalijeme rozšlehanými vejci a podle chuti posypeme strouhaným sýrem. Dáme zapéct do předem vyhřáté trouby. Jakmile je povrch zlatohnědý, můžeme servírovat.
Příprava: asi 50 minut
1 porce: cca 950 kcal/ 3970 kj
Počet porcí: 4-6 osob