Zeleninový hrnec se šalvějí a fetou
Suroviny:
100g cibule, 2 stroužky česneku, 1 lilek, 1 velká cuketa, 500g brambor, 3 lžíce olivového oleje, sůl pepř, 600g rajčat, 200 ml vývaru, 2 čerstvé šalvějové snítky, 100g sýra feta, bazalka na ozdobení
Postup:
1. Česnek a cibuli nasekáme najemno. Lilek a cuketu podélně rozpůlíme a nakrájíme. Brambory oloupeme a nakrájíme podélně.
2. Zeleninu opékáme postupně na oleji na pánvi, každou porci 3 minuty. Cibuli, česnek, lilek, cuketu a brambory dáme do formy, zamícháme, osolíme a opepříme. Rajčata nakrájíme a podusíme ve výpeku. S vývarem je přidáme do formy a promícháme. Navrch položíme šalvěj a pod pokličkou pečeme 60 minut při
3. Posypeme fetou a necháme zhnědnout.
Příprava: 45 minut
1 porce: cca 290 kcal/ 1210 kj
Počet porcí: 4