Zeleninová tortilla
Suroviny:
1 cibulka, červená paprika, 2 lžíce másla, 8 vajec, 200g uzené šunky, 2 rajčata, sůl, pepř, 500g vařené zeleniny (hrášku, fazolek…), 2 lžíce smetany
Postup:
1. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na kostičky a necháme ji zesklovatět na rozpáleném másle. Šunku nakrájíme najemno, přidáme ji k cibuli a opečeme.
2. Omyjeme rajčata, očistíme je, rozpůlíme a nakrájíme. Přidáme na pánev s vařenou zeleninou, osolíme a opepříme podle chuti.
3. vajíčka dobře promícháme se smetanou, solí, pepřem a paprikou, přelijeme jimi zeleninu a necháme 20 minut opékat na mírném ohni. Hotovou tortillu nakrájíme, naaranžujeme, podle chuti posypeme nahrubo rozemletým pepřem a ozdobíme petrželkou.
Příprava: 15 minut
1 porce: cca 450 kcal/ 1880 kj
Počet porcí: 4