Vepřové Cordon Bleu
Suroviny:
4 vepřové řízky (po 200g), 4 plátky vařené šunky, 4 plátky uleželé goudy, sůl, pepř, 2 vejce, 2 lžíce hladké mouky, 100g strouhanky, 4 lžíce přepuštěného másla
Postup:
1. Omyjeme a osušíme řízky. Obložíme je plátky šunky a sýrem. Maso pak v půce přehneme a upevníme párátky. Osolíme, opeříme a obalíme v mouce.
2. Vejce rozkvedláme v hlubokém talíři, maso namáčíme ve vejci a obalujeme ve strouhance, kterou dobře přimáčkneme a přebytečnou jemně oklepeme. Na pánvi rozehřejeme máslo a řízky opékáme z každé strany 4-5 minut. Necháme krátce okapat na papírové utěrce. Servírujeme ozdobené citronem se salátem, rajčaty nebo zelím.
Příprava: 30 minut
1 porce: cca 650 kcal/ 2720 kj
Počet porcí: 4