Řízek se šalvějí a parmazánem
Suroviny:
50g parmazánu, šalvěj, 100ml vývaru, 12 vepřových řízků (po 70g), 12 tenkých plátků parmské šunky, 2 lžíce oleje, sůl, pepř,1 lžíce másla, škrob, 50 ml Marsaly nebo jiného dezertního vína
Postup:
1. Nastrouháme si hoblinky parmazánu. Omyjeme, osušíme šalvěj a otrháme lístečky. Řízky omyjeme, osušíme, posypeme parmazánem a na každý položíme plátek šunky. Zarolujeme a upevníme párátky společně s lístkem šalvěje.
2. Na pánvi zahřejeme olej a máslo. Rolky opékáme 8-10 minut ze všech stran. Vyjmeme a zakryté alobalem uchováme v teple.
3. Šťávu z pečení povaříme s vývarem a vínem. Jednu až dvě lžičky škrobu rozmícháme se studenou vodou a přidáme do omáčky. Krátce povaříme, osolíme a opeříme. Servírujeme se zeleninou a rýží.
Příprava: 30 minut
1 porce: cca 600 kcal/2510 kj
Počet porcí: 4