Řízek s olivami
Suroviny:
8 vepřových řízků, 1 lžíce majoránky, sůl, 1 lžička tymiánu, pepř, 2 lžíce oleje, 1 lžíce bylinek, 1 cibule, 2 lžíce rajského protlaku, 400g rajčat, 250 ml vývaru, 100g černých oliv, 50g parmazánu
Postup:
1.Maso posypeme tymiánem a majoránkou a opečeme. Vyjmeme, osolíme a opepříme.
2. Cibuli nakrájíme a zahřejeme s rajským protlakem v tuku z pečení. Rajčata přelijeme horkou vodou, nakrájíme a přidáme. Zalijeme vývarem. Přidáme přepůlené olivy a necháme přejít varem. Vmícháme parmazán a bylinky. Servírujeme s rozmarýnem, brokolicí a bramborami.
Příprava: 35 minut
1 porce: cca 380 kcal/ 1590 kj
Počet porcí: 4