Pikantní pekáč plný řízků po myslivecku
Suroviny:
700g vepřového masa, 2 lžíce másla, sůl, pepř, 200g žampionů, 100g lišek, 3 cibulky, 1 stroužek česneku, 75g taveného sýra, 80g slaniny
Postup:
1. Řízky omyjeme, osušíme a osmažíme z obou stran na másle asi 5 minut. Osolíme, opepříme a dáme do vymazané zapékací mísy. Předehřejeme troubu na 180° C.
2. Očistíme a nakrájíme houby. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji. Oloupeme česnek a nasekáme ho. Vše potom smícháme s taveným sýrem a přidáme k masu. Slaninu nakrájíme na širší kousky, přidáme do mísy a vše pečeme přibližně 40 minut. Před podáváním můžeme podle chuti ozdobit cibulkou.
Příprava: 35 minut
1 porce: cca 810 kcal/ 3385 kj
Počet porcí: 4