Bylinkové kouzlo s vepřovým
Suroviny:
2 cibule, sůl, 1 stroužek česneku,
Postup:
1. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na kolečka a česnek nasekáme nadrobno. Omyjeme a osušíme maso, nakrájíme ho na sousta, opepříme a okořeníme paprikou paprikou. Maso pak opečeme na másle, vyjmeme a osolíme. Brambory podusíme na tuku z pečení masa a přidáme k nim maso. Předehřejeme troubu na 210° C.
2. Přidáme majoránku, sůl, pepř, papriku, trochu muškátového oříšku, hřebíček, tymián, rozmarýn a bobkový list. Zalijeme vývarem a vínem. Přidáme kysané zelí a všechno promícháme a dáme péct asi na 90 minut.
3. Před podáváním odstraníme veškerou nať a všechny nejedlé části bylinek a koření a pokrm ozdobíme petrželkou a čerstvými bylinkami podle chuti.
Příprava: asi 50 minut
1 porce: cca 820 kcal/ 3430 kj
Počet porcí: 4