Kořeněné kakaové řezy
- provoněné rumem, medem i kokosem
Suroviny:
100g cukru, 200g medu, 50g másla, 1 vejce, 500g polohrubé mouky, 1 lžíce kakaa, po ½ lžičky mleté skořice a mletého hřebíčku, špetka muškátu, 2 lžičky jedlé sody, 2 lžičky instanční kávy, 2 cl rumu, 20g kokosové moučky, 150g moučkového cukru
Postup.
1. Cukr rozpustíme v teplém medu a másle. Vmícháme vejce, mouku, kakao, koření a sodu, vše prohněteme a dáme na 60 minut do lednice.
2. Těsto vyválíme a na vymazaném plechu je při 200° C asi 20 minut pečeme. Kávu rozpustíme ve 3 lžících teplé vody a rumu. Vmícháme kokos a moučkový cukr. Plát potřeme a nakrájíme, eventuálně řezy ozdobíme zrnkem kávy.
Rozpis na: asi na 45 kousků
Příprava: asi 60 minut