Dvoubarevné proplétané věnečky
- s rumovým aroma a sypané moučkovým cukrem
Suroviny:
250g polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku, 125g změklého másla, 1 vejce, 50g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, špetka soli, několik kapek rumové tresti, 2 lžíce kakaa, 1 lžíce smetany
Postup:
1. Do mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem, přidáme na vločky nakrájené máslo, sůl, cukr, vanilkový cukr a vejce. Hnětacími metlami elektrického hnětače vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva díly. Do prvního dílu přidáme rumovou tresť, do druhého kakao a smetanu. Každý díl zabalíme do fólie a uložíme na 60 minut do chladničky.
2. Troubu předehřejeme na 180° C. Z obou dílů vyválíme na pomoučeném válu asi
3. Věnečky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 15 minut. Vyndáme je z trouby a necháme vychladnout. Před servírováním je na míse posypeme moučkovým cukrem.
Rozpis na: Asi 30 kousků
Příprava: 30 minut