Anýzové věnečky
Suroviny:
250g hladké mouky, 80g cukru, 120g másla, 1/2 lžičky tlučeného anýzu, vanilka, nastrouhaná kůra z 1/2 citronu, 1 žloutek, 1 vejce na potření, 30g krystalového cukru
Postup:
Na vál dáme 250g hladké mouky, přidáme 80g cukru, 120g másla, které rozkrájíme zpracujeme s ostatními přísadami. Přidáme 1/2 lžičky tlučeného anýzu, vanilku, kůru z 1/2 citronu a 1 žloutek. Vše spojíme v těsto, dobře vypracujeme a dáme 1/2 hodiny do studena odležet. Potom jej rozválíme na sílu stébla, vykrajujeme hvězdičky, které klademe na plech potřený tukem, potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme krystalovým cukrem. Krystalový cukr můžeme obarvit několika kapkami červeného bretonu. Hvězdičky pečeme v prostředně teplé troubě dorůžova.
Komentáře
Přehled komentářů
Přeji hezký den, chci pochválit stránky, jsou moc pěkné i z receptů se dá hodně vybrat ale chybí mi tu jaksi foto a někdo ani neuvádí jak se to peče myslím na kolik st, a kolik min,děkuji, zdravím, pa. Hezké vánoce přeji.
cukroví, řezy, zákusky, atd.
(Zdena, 26. 11. 2008 12:48)