Mandlové tyčinky
Suroviny:
75g celozrnné pšeničné a 75g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 1 vejce, špetka soli, 50g hroznového cukru, 100g diet. margarínu, 50g diet. sirupu, 100g mandlových plátků, l/2 lžičky mleté skořice, l/2 lžičky mletého koriandru, 50g hořké dietní čokolády, 5g kokosového tuku
Postup:
1. Smícháme oba druhy mouky, prášek do pečiva, hroznový cukr a špetku soli. Přidáme vejce a 60g dietního margarínu v kouscích a rychle vypracujeme v hladké těsto. Vytvarujeme v kouli, zabalíme ji do potravinové fólie a necháme odpočívat v lednici asi 30 minut.
2. Předehřejeme troubu na 175° C. Těsto vyválíme na obdélník o velikosti 20 x
3. Svaříme dietní sirup, mandle, zbylý margarín a koření. Polevou pak potřeme ještě teplé těsto, pečeme dalších 10 minut a necháme vychladnout. Nakrájíme na 20 tyčinek.
4. Rozpustíme čokoládu s kokosovým tukem a tyčinky z půlky namáčíme. Necháme zaschnout na kuchyňské mřížce.
Příprava: 50 minut
1 porce: cca 120 kcal/ 500 kj
Počet porcí: 20
Komentáře
Přehled komentářů
hroznový cukr není vhodný pro diabetiky, lepší by byla fruktóza nebo ještě lépe nízkoenergetický dia cukr na pečení6 M T Y J
chyba v receptu
(Vlčkovi, 30. 11. 2010 12:57)