Nudle s lososem
Suroviny:
300g filet z lososa bez kůže, 400g tenkých nudlí (tzv. linguine), sůl, 250 ml zeleninového vývaru, 150g Créme Fraiche nebo zakysané smetany, 2 lžíce světlé jíšky do omáček, pepř, špetka cukru, 1/2 lžičky strouhané citrónové kůry, 2 lžíce citrónové šťávy, 1/2 svazku meduňky
Postup:
1. Filety z lososa omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme. Nudle uvaříme na skus ve slané vodě podle návodu na obalu.
2. V hrnci smíchám vývar s Créme fraiche a povaříme. Přidáme jíšku a vaříme na mírném ohni 1-2 minuty, dokud se omáčka nezahustí. Přidáme lososa a necháme vařit 2-3 minuty na mírném ohni. Osolíme, opepříme, přidáme cukr, citrónovou kůru a šťávu. Omyjeme a osušíme meduňku, natrháme lístečky, nakrájíme je najemno a přimícháme.
3. Slijeme nudle, krátce je zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Servírujeme s omáčkou a ozdobíme lístečky meduňky.
Příprava: 30 minut
1 porce: cca 560 kcal/ 2340 kj
Počet porcí: 4