Lasagne se sekanou
Suroviny:
1 cibule, 2 stroužky česneku, 250g mleté sekané, 3 lžíce oleje, 2 mrkve, 3 celery, 2 lžíce protlaku, 1 konzerva rajčat (850 ml), sůl, pepř, 50g másla, 50g hladké mouky, 500 ml mléka, 200g předvařených plátků lasagní, 125g mozzarelly, 75g strouhaného parmazánu
Postup:
1. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a podusíme s masem. Mrkev a celer nakrájíme, protlakem přidáme na pánev a podusíme. Rajčata smícháme se šťávou, osolíme, opepříme a 20 minut vaříme.
2. utřeme máslo a s moukou a mlékem povaříme 5 minut. Troubu předehřejeme na 200° C.
3. těstoviny dáme se sekanou do zapékací mísy a zalijeme bešamelovou omáčkou. Posypeme plátky mozzarelly a parmazánem a pečeme 40 minut.
Příprava: 60 minut
1 porce: cca 800 kcal/ 3340 kj
Počet porcí: 4