Jemná zeleninová polévka
Suroviny:
300g kuřecího nebo krůtího masa, 2 cibule, 2 lžíce přepuštěného másla, 1/2 celeru, l vývaru, 80g slaniny nakrájené na kostičky, 2 pórky, 4 mrkve, 800g uvařených brambor, pepř, kari, bobkový list
Postup:
1.Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme. Oloupeme a nakrájíme cibuli. Zahřejeme lžíci přepuštěného másla a opečeme maso, cibuli a slaninu. Vyjmeme a dáme stranou.
2. Očistíme zeleninu, nakrájíme pórek a mrkev na kolečka a celer na kousky. Oloupeme brambory a nakrájíme je na plátky. Zahřejeme zbytek přepuštěného másla a zeleninu na něm krátce opečeme. Zalijeme vývarem, přidáme bobkový list a vše vaříme asi 15 minut.
3. Přidáme drůbeží maso, cibuli a slaninu a krátce povaříme. Ochutíme pepřem a kari.
Příprava: 45 minut
1 porce: cca 490 kcalú 2050 kj
Počet porcí: 4