Hovězí polévka s nudlemi
30. 1. 2008
Suroviny:
300g předního hovězího masa, 100g kořenové zeleniny, 1 cibule, pepř, sůl, 1/2 lžíce sušených rozdrcených hub nebo několik čerstvých hub, 100g polévkových nudlí, petrželka, 1,5 l vody
Postup:
Hovězí maso omyjeme, vložíme do tlakového hrnce, zalijeme asi 1,5 l studené vody, přidáme sůl, pepř, nakrájenou cibuli a houby a hrnec uzavřeme. Vaříme asi 50 minut. Mezitím si připravíme zeleninu. Omyjeme ji a nakrájíme na kostičky. Po sejmutí poklice vyndáme měkké maso, zeleninu vložíme do vývaru, uzavřeme poklici a ještě asi 7 minut vaříme. Poté sejmeme hrnec z ohně a znovu otevřeme. Polévku přelijeme, doplníme vodu na jeden a tř čtvrtě litru a přivedeme opět k varu. Přidáme nudle a maso nakrájené na malé kousky. Povaříme ještě pět minut. Dochutíme a přidáme pokrájenou petrželku.