Vídeňský řízek
Suroviny:
4 telecí řízky (po 180g), 2 vejce, sůl, pepř, 4 lžíce přepuštěného másla, 3 lžíce hladké mouky, 100g strouhanky, citron
Postup:
1. Omyjeme, osušíme a naklepeme řízky. Rozkvedláme, osolíme a opeříme vejce.
2. Přepuštěné máslo zahřejeme ve dvou velkých pánvích. Řízky obalíme v mouce, v rozkvedlaném vejci a obalíme ve strouhance. Strouhanku přimáčkneme a přebytečnou oklepeme.
3. Řízky smažíme na rozpáleném tuku asi 4 minuty z každé strany. Vyjmeme, necháme do ubrousků vsáknout přebytečný tuk a servírujeme s omytým nakrájeným citronem a přílohou.
Příprava: 20 minut
1 porce: cca 480 kcal/2010 kj
Počet porcí: 4