Jemné telecí masíčko
Suroviny:
3 snítky šalvěje, 8 telecích řízků, 8 tenkých plátků parmské šunky, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, 5 lžic sherry, 100 ml vývaru
Postup:
1. Omyjeme šalvěj a natrháme lístky. Opláchneme maso, osušíme a každý řízek obložíme plátkem šunky. Na ni přidáme 1-2 lístky šalvěje a vše připevníme párátky.
2. Na větší pánvi zahřejeme olivový olej a řízky opékáme z každé strany 3-4 minuty. Vyjmeme, osolíme, opepříme a uchováme v teple. Sherry přidáme do šťávy z opékání, zalijeme vývarem a necháme přejít varem. Osolíme a opepříme. Servírujeme s brambory a salátem.
Příprava: 25 minut
1 porce: cca 320 kcal/ 1340 kj
Počet porcí: 4