Quiche s ementálem
Suroviny:
250g mouky, sůl, pepř, 125g chladného másla, 4 vejce, 250 ml mléka, 1 cibule, 50g slaniny, 1 kyselejší jablko, 200g kysaného zelí, 2 lžíce krájené petrželky, 100g strouhaného ementálu
Postup:
1.Smícháme mouku, špetku soli, kousky másla, vejce a 2-3 lžíce vlažné vody. Těsto zabalíme do fólie a dáme na 30 minut vychladit.
2. Smícháme mléko a zbylá vejce. Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli a jablka. Zelí necháme okapat a nakrájíme. Troubu předehřejeme na 200° C.
3. Těsto rozválíme na pomoučněném vále a vyložíme jím formu o průměru
Příprava: 60 minut
1 porce: cca 720 kcal/ 3010 kj
Počet porcí: 4