Brokolicový nákyp
Suroviny:
500g brokolice, sůl, 1 svazek jarní cibulky, 100g měkkého salámu, 100g sýra (eidam, niva apod.), 3 stroužky česneku, pepř, špetka majoránky, špetka muškátového oříšku, 4 vejce, 200 ml mléka, 100g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, máslo a strouhanka na vymazání pekáčku
Postup:
1. Očištěnou a omytou brokolici vložíme do osolené vroucí vody a asi 8 minut povaříme. Poté ji vyjmeme a necháme okapat.
2. Jarní cibulky důkladně očistíme a spolu se zčásti vychladlou brokolicí nasekáme nahrubo. Salám nakrájíme na kostičky. Sýr nastrouháme. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
3. Pokrájenou brokolici, cibulku, salám a sýr vsypeme do mísy. Směs podle chuti osolíme, opepříme a dochutíme česnekem, majoránkou a muškátovým oříškem.
4. Vejce rozšleháme s mlékem. Postupně vmícháme mouku promísenou s kypřícím práškem. Těstíčko vmícháme do brokolicové směsi. Pekáček vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, naplníme brokolicovou směsí a vložíme do vyhřáté trouby. Nákyp při 180° Opečeme asi 35 minut. Podáváme s čerstvou zeleninou.
Příprava: 60 minut
1 porce: 1400 kj/ 334 kcal
Počet porcí: 4