Salát z bílého zelí, jablek a červených hroznů
Suroviny:
300g bílého zelí, 2 červená jablka, 1 žluté jablko, 100g hroznového vína, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce citrónové šťávy, 3 stroužky česneku, sůl, pepř
Postup:
1. Bílé zelí nakrájíme nebo nakrouháme na jemné nudličky. Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců a i se slupkou pokrájíme na menší kousky. Opláchnuté kuličky hroznového vína překrojíme na půlky a odstraníme z nich jadérka.
2. Do mističky vlijeme olivový olej (nejlépe za studena lisovaný panenský) a čerstvě vymačkanou citrónovou šťávu, přidáme utřený česnek a šleháme, dokud se přísady dobře nepropojí.
3. Zelí a kousky ovoce vsypeme do větší mísy, podle chuti trochu osolíme, opepříme, zalijeme připraveným dresinkem a dobře promícháme. Salát rozdělíme do mističek a podáváme.
Příprava: 20 minut
1 porce: asi 696 kj/ 166 kcal
Počet porcí: 4