Salát s fazolkami, rajčátky a jehněčím filetem
Suroviny:
600g jehněčího karé, 1 lžíce grilovacího koření, 1 lžička drceného barevného pepře, 2 lžíce oleje, 1 cibule, 200g cherry rajčátek, 2 stroužky česneku, 3 lž. Másla, 400g mražených fazolek, dle potřeby vedeta
Postup:
1. Jehněčí karé očistíme a opláchneme. Potřeme ho grilovacím kořením a pepřem. Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran opečeme.
2. Poté ho i s výpekem přendáme do pekáčku, vložíme do předehřáté trouby a při 200° C necháme přibližně 8 minut péct.
3. Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kostičky. Opláchnutá rajčátka osušíme a přepůlíme. Oloupaný česnek prolisujeme.
4. V hlubší pánvi rozpustíme máslo a osmahneme na něm cibuli. Přidáme fazolky a restujeme je. Asi po 4 minutách přidáme česnek s rajčátky. Vše společně prohřejeme, dochutíme vedetou a odstavíme.
Doba přípravy: asi 40 minut
1 porce: asi 3249 kj/773 kcal
Počet porcí: 4