Bramborový salát
Suroviny:
200g brambor, sůl, 75g mražených zelených fazolek, 40g salátu, pepř, cukr, l svazek tymiánu, l jablko, l lžíce oleje, l lžička citrónové šťávy, l/2 cibule, 25g šunky, l lžíce ovocného octa
Postup:
1. Brambory omyjeme, 20 minut vaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladnout. Fazolky vaříme asi 8 minut ve l00 ml osolené vody. Očistíme salát, omyjeme ho, osušíme. Omyjeme jablka, rozčtvrtíme je, odstraníme jádřince, nakrájíme na plátky a pokapeme citrónovou šťávou. Brambory nakrájíme na plátky.
2. Na marinádu oloupeme cibuli a nakrájíme ji najemno. Opláchneme tymián a rozdělíme ho na lístečky. Ocet s cibulí krátce povaříme. Osolíme, opepříme, přidáme špetku cukru, olej, šunku a tymián. Smícháme s připravenými přísadami do salátu a dochutíme podle libosti. Nakonec ozdobíme tymiánem.
Příprava: 45 minut
1 porce: cca 450 kcalú 1880 kj
Počet porcí: 1