Bramborový salát s ředkvičkami a kuřecím masem
Suroviny:
400g salátových brambor vařených ve slupce, 1 svazek ředkviček, 1 svazek jarní cibulky, sůl, 200g kuřecích prsou, 1 lžička koření na drůbež, 1 lžička tymiánu, 3 lžíce oleje
Dresink:
2 stroužky česneku, 4 lžíce bílého jogurtu, 1 lžíce majonézy, špetka soli, špetka pepře
Postup:
1. Mírně zchladlé uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Ředkvičky a cibulku očistíme. Ředkvičky nakrájíme na plátky, cibulku na malé špalíčky. Všechnu zeleninu vložíme do mísy. Trochu ji osolíme, zlehka promícháme a uložíme do chladna proležet.
2. Oloupaný česnek prolisujeme. Jogurt promícháme s majonézou a s česnekem. Zálivku dle chuti osolíme, opeříme a vložíme do ledničky na chvíli proležet.
3. Omytá kuřecí prsa potřeme kořením na drůbež a tymiánem a na rozpáleném oleji pozvolna opečeme.
4. Bramborový salát rozdělíme na talíře. Kuřecí prsa nakrájíme na plátky a přidáme je k salátu. Vše přelijeme dresinkem a podáváme.
Příprava: asi 30 minut
1 porce: asi 1554 kj/ 370 kcal
Počet porcí: 4