Bramborový salát s hrozny
Suroviny:
750g brambor, sůl, svazek rukoly, 1 cibule, 2 lžíce octa, 100 ml vývaru, pepř, cukr, 1 jablko, 150g goudy vcelku, 150g hroznů, 4 řízky, 2 lžíce hladké mouky, 1 vejce, 3 lžíce strouhanky, 3 lžíce másla, 1 lžíce nasekaných oříšků
Postup:
1. Oloupeme, omyjeme brambory a dáme je vařit na 25 minut. Mezitím omyjeme rukou, osušíme a nakrájíme lístečky.
2. Nakrájenou cibuli smícháme s octem, vývarem, solí, pepřem a cukrem. Oloupeme jablko a nakrájíme ho nadrobno. Přidáme ho hned do salátu spolu s nakrájenou goudou a umytými a rozpůlenými hrozny. Slijeme brambory, nakrájíme je a ještě lehce teplé je vmícháme do salátu.
3. Osolíme a opepříme maso. Obalíme ho v mouce, ve vejci a strouhance a opékáme je na másle. Servírujeme se salátem posypaným oříšky a ozdobeným cukrem.
Příprava: asi 40 mint
1 porce: cca 640 kcal/2675 kj
Počet porcí: 4