Rýže s chřestem a kuře
Suroviny:
5 stroužků česneku, 1 lžíce rozmarýnu, 75 ml suchého bílého vína, 3 lžíce oleje, lžička cukru, 1-2 lžíce sójové omáčky, pepř, 600g kuřecích prsíček, 275g rýže, 550 ml vývaru, 250g zeleného chřestu, na špičku nože strouhané citrónové kůry
Postup:
1. Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme v misce s rozmarýnem, vínem, lžící oleje, sójovou omáčkou, cukrem a pepřem. Omyjeme maso, osušíme ho a hodinu marinujeme.
2. Mezitím uvaříme rýži podle návodu. Omyjeme chřest, oloupeme a odkrojíme dřevnaté konce. Nakrájíme a vaříme asi 5 minut v osolené vodě.
3. Vyjmeme maso z marinády, osušíme ho papírovou utěrkou a opékáme na oleji na pánvi z každé strany 5-7 minut.
4. Slijeme chřest, necháme ho okapat a přidáme do rýže. Osolíme, dochutíme pepřem, citrónovou kůrou a sójovou omáčkou. Maso nakrájíme na plátky a servírujeme s rýží ozdobené plátky citronu a rozmarýnem.
Příprava: 45 minut
1 porce: cca 440 kcal/ 1850 kj
Počet porcí: 4