Křupavé rýžové placičky
Suroviny:
250g rýže, sůl, svazek ředkviček, pažitka nebo řeřicha, 50g nízkotučného tvarohu, 2 lžíce minerálky, 1 plátek toastového chleba, 2 vejce, pepř, 2-3 lžíce slunečnicového nebo řepkového oleje
Postup:
1. Uvaříme rýži podle návodu na obalu a necháme ji vychladnout. Očistíme, omyjeme a najemno nakrájíme ředkvičky. Nakrájíme pažitku. Tvaroh ochutíme pepřem a osolíme.
2. Rozdrobíme plátek trastového chleba. Rýži s mícháme s vejci a toastovým chlebem, osolíme a opeříme.
3. Na pánvi zahřejeme olej a z rýžové směsi na něm tvarujeme placičky, které opékáme dokřupava z každé strany asi 2 minuty. Necháme je okapat na papírové utěrce a uchováme je v teple v předehřáté troubě. Tímto způsobem upečeme asi 16 placiček, které servírujeme s tvarohoředkvičkovým dipem. Ozdobíme ředkvičkami nakrájenými na plátky a bylinkami.
Příprava: 50 minut
1 porce: cca 420 kcal/ 1755 kj
Počet porcí: 4