Treska s dušenou mrkví
Suroviny:
2 svazky mladé karotky, sůl, 4 lžíce másla, drcený pepř, 1/2 lžičky mletého koriandru, 2 lžičky cukru, sůl, 1 citrón, 200 ml zeleninového vývaru, 800g filetů z tresky, hladká mouka na obalení, čerstvá petrželka nebo kerblík na ozdobu
Postup:
1. Mrkev důkladně očistíme, omyjeme a nakrájíme na hranolky. V hluboké pánvi rozehřejeme 1-2 lžíce másla a mrkev na něm orestujeme. Dochutíme ji solí, pepřem, koriandrem a cukrem, podlijeme zeleninovým vývarem a 5 minut necháme dusit.
2. Rybí filety očistíme, opláchneme a osušíme. Z obou stran je pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opeříme. Nakonec je obalíme v hladké mouce.
3. Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo a filety na něm pozvolna opečeme z obou stran dozlatova. Takto upravené filé podáváme s dušenou mrkví a vařeným bramborem. Zdobíme čerstvou petrželkou nebo kerblíkem.
Příprava: 40 minut
1 porce: 1423 kj/ 340 kcal
Počet porcí: 4