Křupavé rybí frikadelky
Suroviny:
600g rybího masa, 1 malá červená cibule, 4 lžíce hladké mouky, 100g měkkého tvarohu, 1 vejce, 2 lžíce sekané petrželky, 2 lžíce sekané pažitky, sůl, mletý bílý pepř, dle potřeby strouhanka, 100g cornflakes na obalování, olej na smažení
Postup:
1. Omyté a osušené rybí maso nasekáme nadrobno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
2.Rybí maso vložíme do misky. Přidáme cibuli, hladkou mouku, tvaroh, vejce a bylinky. Směs osolíme, opepříme a dobře promícháme. Je-li příliš řídká, zahustíme ji trochou strouhanky.
3. Z připravené masové směsi tvarujeme malé placičky. Placičky obalujeme v rozdrcených cornflacích a na rozpáleném oleji v pánvi z obou stran pozvolna opékáme. Rybí karbanátky podáváme s kouskem citronu, brambory pečenými ve slupce a čerstvou zeleninou.
Příprava: asi 35 minut
1 porce: asi 1857 kj/ 442 kcal
Počet porcí: 4