Grapefruitová roláda
Suroviny:
Těsto:
6 vajec, 140g krupicového cukru, 150g hladké mouky
Náplň:
100g másla, 100g moučkového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, 250g měkkého tvarohu, 1 červený grapefruit
Dohotovení:
100 ml smetany ke šlehání
Postup:
1. Metličkou šleháme vejce s cukrem v horké vodní lázni 5 minut. Potom je vyjmeme a mimo lázeň nadále šleháme dohusta. Když je hmota dostatečně hustá, zlehka vmícháme hladkou mouku.
2. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. V troubě vyhřáté na 200° C je pečeme asi 12 minut. Upečený korpus převrátíme na čistou utěrku a necháme vychladnout.
3. Máslo nakrájíme na malé kousky a necháme změknout. Spolu s cukrem a vanilkovým cukrem šleháme, dokud se cukr úplně nerozpustí. Poté vmícháme po částech tvaroh. Grapefruit zbavíme kůry a rozdělíme na měsíčky, které oloupeme na čistou dužinu a překrojíme na menší kousky.
4. Z vychladlého korpusu stáhneme pečicí papír. Rozetřeme tvarohovou náplň a poklademe kousky grapefruitu a pomocí utěrky pevně svineme. Roládu zabalíme do alobalu a uložíme do chladna. Ztuhlou roládu rozdělíme na plátky.
Příprava: 45 minut
1 porce: 1032 kj/246 kcal
Počet porcí: 14 kousků