Tvarohové řezy s ovocem
Suroviny:
Korpus:
3 vejce, 100g cukru, 100g polohrubé mouky, 40g škrobové moučky, 1 lžička prášku do pečiva
Náplň:´
80g marmelády, 6 plátků želatiny, 300 ml smetany na šlehání, 500g tvarohu, 2 žloutky, 150g cukru, šťáva z 1 citronu, 2 lžíce broskvového likéru
Na ozdobení:
300g ovoce podle sezony, 1 sáček čiré dortové polevy
Postup:
1. Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky utřeme s polovinou cukru a dvěma lžícemi teplé vody do pěny. Z bílků a zbytku cukru vyšleháme pevný sníh a přimícháme ho do žloutkové pěny. Nakonec zapracujeme mouku promísenou se škrobovou moučkou a kypřícím práškem.
2. Plech s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem a rozetřeme na něj těsto. V troubě předehřáté na 200° C pečeme asi 15 minut. Upečený korpus překlopíme na utěrku a necháme vychladnout. Stáhneme z něj pečicí papír a podélně ho rozkrojíme. Spodní díl potřeme marmeládou a přiklopíme vrchním dílem.
3. Želatinu namočíme do studené vody a 30 minut necháme nabobtnat. Zahřejeme ji a necháme rozpustit (viz návod na obalu). Ze smetany připravíme hustou šlehačku.
4. Tvaroh promícháme se žloutky a s cukrem. Přidáme želatinu a šlehačku. Náplň dochutíme citrónovou šťávou, likérem a rozetřeme ji na korpus. V chladu necháme ztuhnout. Pak moučník rozdělíme na řezy a ozdobíme čerstvým ovocem. Ovoce zalijeme dortovou polevou.
Příprava: 80 minut
1 porce: 683 kj/ 163 kcal
Počet porcí: 24