Zelenina v dušené šunce
1. 2. 2008
Suroviny:
1 kg zeleniny (např, cuketa, mrkev a paprika), 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, 6 snítek šalvěje, 120g dušené šunky (plátky), 1 sklenice omáčky na špagety s bazalkou, další koření, co má kdo rád.
Postup:
1. Zeleninu omyjeme, očistíme, a nakrájíme šikmo na si 1 cm silné plátky, papriku na 3 cm široké proužky. Olej rozehřejeme na pánvi a zeleninu na něm postupně opečeme tak, aby zůstala pevná. Ochutíme solí a pepřem. Vyjmeme a necháme chvíli okapat, nejlépe na papírové utěrce.
2. Nasekanými lístky omyté a z vody otřepané šalvěje posypeme zeleninové plátky, zabalíme je do šunky a opečeme v oleji.
3. Omáčku ohřejeme a upravíme na talíře spolu se zeleninou a můžeme pozvat rodinu ke stolu.
Příprava: asi 50 minut
1 porce: cca 350 kcal/1460 kj
Počet porcí: 4