Avokádo s rajčaty a mátou
Suroviny:
4 malá tvrdší rajčata, 2 zralá avokáda, 1 polévková lžíce nasekané čerstvé zralé máty, snítky máty na ozdobení
Zálivka:
2 kávové lžičky bílého vinného octa, 1 kávová lžička dijónské hořčice, 2 polévkové lžíce olivového oleje, 1/4 kávové lžičky cukru krupice, sůl, mletý pepř
Postup:
Na vrchní straně rajčat uděláme zářezy ve tvaru kříže. Na spodní straně u stopky vyřízneme malý otvor. Rajčata vložíme do vroucí vody. Za několik minut je vyjmeme a vložíme do studené vody. Pak je snadno oloupeme. Nakrájíme je nadrobno. Připravíme zálivku: V malé misce dobře promícháme ocet s hořčicí. Postupně zašleháme olej, potom přidáme cukr, podle chuti osolíme a opepříme. Avokáda rozpůlíme a vypeckujeme. Ihned je potřeme zálivkou, aby zhnědla. Rajčata smícháme s mátou a zálivkou. Směs navršíme na půlky avokáda a ozdobíme snítkami máty.
Podáváme s bílým pečivem.