Pizza se špenátem a vepřovou panenkou
Suroviny:
Těsto:
450g hladké mouky, 20g soli, 10g droždí, 30 ml olivového oleje, 250 ml vlažné vody, hladká mouka na vál
Náplň:
200g vepřové panenky, 4 menší rajčata, 50g čerstvého špenátu, 3 stroužky česneku, 1 červená cibule, 125g mozzarelly, 100 ml drcených rajčat z konzervy, sůl, pepř, olivový olej
Postup:
1. Mouku se solí prosejeme na vál. Uprostřed uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Postupně přiléváme vlažnou vodu promísenou s olivovým olejem a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme na teplém místě vykynout.
2. Vepřovou panenku omyjeme a osušíme. Rajčata a listy špenátu opláchneme a necháme okapat. Stroužky česneku a cibuli oloupeme. Připravíme plátky panenky, rajčata, česnek, kroužky cibule a mozzarellu nakrájíme na tenké plátky.
3. Vykynulé těsto rozválíme na
Příprava: asi 40 minut
1 porce: 2563 kj/ 610 kcal
Počet porcí: 4