Pizza s hruškami, parmskou šunkou a plísňovým sýrem
Suroviny:
Těsto:
450g hladké mouky, 20g soli, 10g droždí, 30 ml olivového oleje, 250 ml vlažné vody, hladká mouka na vál
Náplň:
200g brambor, 4 malé hrušky, 200g plísňového sýry (např. nivy), 100g parmské šunky, 4 snítky rozmarýnu, sůl, pepř, olivový olej
Postup:
1. Mouku se solí prosejeme na vál. Uprostřed uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Postupně přiléváme vlažnou vodu promísenou s olivovým olejem a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme na teplém místě vykynout.
2. brambory oloupeme. Omyté hrušky podélně rozpůlíme a zbavíme jádřinců. Brambory, hrušky a sýr nakrájíme na tenké plátky. Plátky brambor a hrušek namáčíme do studené vody.
3. Vykynulé těsto rozdělíme na stejné 4 díly. Z každého dílu rozválíme oválný plát asi
4. Každý plát poklademe okapanými plátky brambor a hrušek a sýrem. Ozdobíme ho kornoutky parmské šunky, posypeme rozmarýnovými lístečky, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Pizzy pečeme v troubě vyhřáté na 220° C asi 12 minut.
Příprava: asi 40 minut
1 porce: asi 3817 kj/909 kcal
Počet porcí: 4