Pizza s bramborami a čerstvými houbami
Suroviny:
Těsto:
450g hladké mouky, 20g soli, 10g droždí, 30 ml olivového oleje, 250 ml vlažné vody, hladká mouka na vál
Náplň:
400g brambor, sůl, rajčata, 160g hub, 1 červená cibule, 360g plátkového sýry, olivový olej, pepř, 2 hrsti čerstvého tymiánu
Postup:
1. Mouku se solí prosejeme na vál. Uprostřed uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Postupně přiléváme vlažnou vodu promísenou s olivovým olejem a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme na teplém místě vykynout.
2. Brambory očistíme a v osolené vodě uvaříme i se slupkou doměkka. Slijeme je, necháme zchladnout a nakrájíme na půlkolečka. Omytá rajčátka nakrájíme na půlměsíčky, očištěné houby na plátky (menší houby necháme v celku), oloupanou cibuli na tenká kolečka.
3. Vykynulé těsto rozdělíme na 4 díly. Každý díl rozválíme na pomoučněném vále na kulatý plát asi
4. Každý plát přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a poklademe několika plátky sýra, půlkolečky brambor a měsíčky rajčat. Navrch rozložíme houby a několik koleček cibule. Pizzy osolíme, opeříme, pokapeme olivovým olejem, posypeme tymiánem a postupně vložíme do trouby. Každou pizzu pečeme při 200° C asi 12 minut.
Příprava: asi 50 minut
1 porce: asi 3736 kj/ 889 kcal
Počet porcí: 4