Pikantní křenová omáčka
Suroviny:
600g hovězího masa, 2 cibule, 2 lžíce oleje, sůl, pepř, 400 ml vývaru, 300g žampionů, l svazek pažitky, 2 lžíce zakysané smetany, l-2 lžíce jíšky do omáček, l lžička krenexu, 2 lžíce kaparů
Postup:
1.Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme. Oloupeme a nakrájíme cibuli.
2. Maso opečeme na oleji, osolíme a opeříme. Přidáme cibuli a krátce opečeme. Zalijeme vývarem a vše dusíme pod pokličkou 45 minut.
3. Očistíme a nakrájíme žampiony. Po 30 minutách je přidáme k masu. Pažitku nakrájíme. Přidáme zakysanou smetanu, povaříme a přidáme jíšku. Přimícháme křen, kapary a pažitku a dochutíme. Servírujeme nejlépe s brambory.
Příprava: 60 minut
1 porce: cca 280 kcal/ 1170 kj
Počet porcí: 4