Ostružinová marmeláda
4. 7. 2008
Suroviny:
1 kg ostružin, 1 kg cukru, 1 sáček Gelfixu klasik
Postup:
Ostružiny očistíme, omyjeme, necháme okapat, nakrájíme nadrobno a nakonec si odvážíme 1 kg. Z odváženého množství cukru odebereme 2 lžíce a smícháme s Gelfixem, přidáme do hrnce s ovocem a dobře zamícháme. Vše uvedeme za stálého míchání do varu. Když hmota vaří klokotem, přidáme zbývající cukr. Opět přivedeme do varu a za stálého míchání necháme vařit klokotem 1 minutu. Hmotou plníme připravené sklenice po okraj, víčka uzavřeme a ihned obrátíme. Necháme 5 minut stát dnem vzhůru. Mělo by to vyjít na 6 přesnídávkových skleniček.
Porcí : 6
Doba přípravy : 60 min
ostružinová marmeláda
(Marie, 24. 8. 2009 11:08)