Meruňková marmeláda
Suroviny:
Postup:
Dobře vyzrálé meruňky dáme na 2 minuty do vroucí vody, poté je vložíme do ledové vody, oloupeme, rozpůlíme a odstraníme pecky. Meruňky rozmixujeme a s cukrem (poměr 1:1). Přidáme citronovou šťávu. V hrnci přivedeme směs rychle do varu a povaříme asi 6-8 minut. Provedeme želírovací zkoušku. Džem nalijeme do sklenic, které jsme před tím vypláchli rumem. Sklenice uzavřeme.
Porcí : 4
Doba přípravy : 60 min
Komentáře
Přehled komentářů
Jedním slovem úžasná, i letos a to právě zítra se na ní chystám, od loňska mám už jen jednu sleničku . Dnes jsem přivezla meruňky z Jižních Čech. Byly dražší, ale nevadí mi to, výsledek stojí za to. Jinou už ani nedělám.
Marmeláda
(Eva, 11. 7. 2010 19:26)jedním slovem vynikající :-)Dělala jsem jí loni a už se na ní chystám i letos.
Jedna báseň
(Eva, 3. 7. 2011 23:05)