Lahodný pomerančový džem
4. 7. 2008
Suroviny:
1 kg pomerančů (beze slupky), 1 ks GELFIX Super 3:1 od fy Dr.Oetker, 350 gr cukru krystal
Postup:
Pomeranče nejprve zbavíme slupky a navážíme přesně 1 kg čisté váhy pomerančů (beze slupky), jednotlivé dílky nakrájíme na malé kousky a vložíme do větší hrnce. Gelfix promícháme s cukrem a poté zamícháme do připravených pomerančových kousků. Za stálého míchání přivedeme k varu a necháme cca. 1 minutu povařit při vysoké teplotě. Necháme mírně zchladit, odstavením z plotny, ale ne úplně a ještě mírně teplé plníme do připravených zavařovacích skleniček až po okraj. Případnou pěnu odstraňte lžičkou. A nyní uzavřete sklenice a můžeme otočit dnem vzhůru
Porcí : 4
Doba přípravy : 45 min