Hroznové želé
Suroviny:
1 granátové jablko, 50 ml červené hroznové šťávy, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 hvězdicový anýz, 1/2 tyčinky skořice, 1/2 lžičky červených zrnek pepře, 150g želírovacího cukru
Postup:
1. Granátové jablko vodorovně rozpůlíme, jednu polovinu vymačkáme a z druhé vyjmeme jadérka. Přitom odstraníme světlé slupičky. Šťávu a jadérka doplníme s hroznovou šťávou na 125g a dáme do vysokého hrnce. Přidáme citrónovou šťávu, koření a želírovací cukr, promícháme a za stálého míchání povaříme. Za stálého míchání prudce vaříme další 4 minuty a na silném plameni.
2. Želé dáme do čisté, horkou vodou vymyté uzavíratelné sklenice (250 ml), ihned uzavřeme a dáme asi na 5 minut dnem vzhůru.
Příprava: 10 minut
1 sklenice: cca 700 kcal/ 2930 kj
Počet porcí: 1 sklenice