Šťavnatý kuřecí řízek
Suroviny:
1 cibule, 100g vývaru, 60g jemnějších švestek, 5 snítek tymiánu, 4 kuřecí řízky (po 150g), sůl, pepř, 1 lžíce cukru, 2 lžíce oleje, 5 lžic balmazica, 150 ml červeného vína, 2 lžíce Creme legere
Postup:
1. Cibuli a švestky nakrájíme najemno. Natrháme lístečky tymiánu.
2. Omyjeme, osušíme, osolíme a opeříme maso. Opečeme na horkém oleji asi 4 minuty z každé strany. Zabalené do alobalu dáme stranou.
3. Cibuli dusíme na oleji z pečení asi 3 minuty. Posypeme cukrem a necháme karamelizovat. Zalijeme octem a necháme přejít varem. Přidáme víno, vývar, švestky, tymián a krém a vaříme bez pokličky asi 3 minuty. Servírujeme s bramborovou kaší.
Příprava: 35 minut
1 porce: cca 250 kcal/ 1045 kj
Počet porcí: 4