Kuře na žampionech
Suroviny:
600g kuřecích prsíček, sůl, pepř, 2 pórky, l lžíce hladké mouky, l lžíce oleje, 2 mrkve, 250g žampionů, kari, 350 ml vývaru, l cibule, l lžička jedlého škrobu, 125g kysané smetany, 1 lžíce pažitky
Postup:
1. Kuřecí prsíčka osolíme a ochutíme pepřem a kari. Maso obalíme v mouce, oklepeme přebytek a 3 minuty opékáme, poté vyjmeme.
2. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka. Očistíme zeleninu, nakrájíme pórek na kolečka, mrkev na plátky, žampiony na čtvrtiny nebo plátky. Všechno opékáme s cibulí asi 3 minuty. Zalijeme vývarem, necháme přejít varem a 5 minut vaříme.
3. Smícháme škrob s trochou studené vody a necháme přejít varem. Přidáme maso a kysanou smetanu, povaříme na mírním ohni, osolíme, opepříme a přidáme kari. Vmícháme pažitku a ozdobíme bylinkami. Servírujeme s rýží.
Příprava: 40 minut
1 porce: cca 330 kcal/ 1380 kj
Počet porcí: 4