Drůbeží hrnec
Suroviny:
125g kuřecích prsíček, l malý stroužek česneku, l/2 červené čili papričky, špetka třtinového cukru, 50g dužiny z manga, 2 jarní cibulky, 50g dlouhozrnné rýže, l lžička slunečnicového oleje, pepř, sůl, l lžička limetkové šťávy, l lžíce čatní z manga, kajenský pepř
Postup:
1. maso nakrájíme na tenké plátky. Česnek nasekáme najemno. Z čili papričky odstraníme jádra a nakrájíme ji. ˇ4esnek, čili a cukr smícháme s masem. Nakrájíme mango. Cibulku nakrájíme na kolečka. Uvaříme rýži.
2. Zahřejeme olej a opékáme na něm maso 4 minuty. Osolíme a opepříme. Vmícháme mango, čatní a cibulku a vaříme další 2 minuty. Přidáme limetkovou šťávu, sůl a kajenský pepř.
3. Slijeme rýži a servírujeme ji s masem.
Příprava: 40 minu
1 porce: cca 410 kcal/ 1730 kj
Počet porcí: 1