Vydatná krůtí zeleninová pánev
Suroviny:
200g žampionů, 1 svazek jarní cibulky, 1 červená a 1 zelená paprika, 2 lžíce klíčkového oleje, 1 lžíce hladké mouky, 200 ml vývaru, sůl, 200 ml smetany, pepř, 400g upečeného krůtího masa, 6 snítek organa
Postup:
1. očistíme žampiony a rozčtvrtíme je. Očistíme jarní cibulku, omyjeme ji a nakrájíme na kolečka. Omyjeme papriku, rozpůlíme ji, očistíme, odstraníme jádra a nakrájíme na kostky.
2. papriku i žampiony opékáme asi 5 minut na rozpáleném oleji. Přidáme cibulku a osmažíme ji. Posypeme moukou a za stálého míchání zapražíme. Zalijeme vývarem a smetanou a přikryté pokličkou vaříme asi 5 minut.
3. Maso zbavíme kůže a kostí a nakrájíme ho na kostky. Oregano opláchneme, natrháme lístečky a nasekáme je nahrubo. Obojí přidáme k zelenině, osolíme a opepříme. Dozdobíme bylinkami.
Příprava: 30 minut
1 porce: cca 270 kcal/ 1130 kj
Počet porcí: 4