Krůtí rolky s rajčatovo-cibulkovou omáčkou
Suroviny:
4 masitá rajčata, 100g nivy, 3 jarní cibulky, 200g vařené rýže, snítka tymiánu, 4 prsní krůtí řízky (600g), sůl, 2 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 1 lžíce mleté papriky, 250g zakysané smetany, 100 ml drůbežího vývaru, 1 lžička vegety
Postup:
1. Rajčata pečlivě omyjeme, přepůlíme a z nich vydlabeme zrníčka. Jedno rajče nakrájíme na drobné kostičky, zbylá na větší kousky. Sýr nastrouháme nahrubo. Očištěné cibulky nakrájíme na delší špalíčky.
2. Rýži přebereme a vsypeme do misky. Přidáme sýr, lístečky tymiánu a rajče nakrájené nadrobno. Vše dobře promícháme.
3. Omyté a osušené řízky lehce rozklepeme přes potravinovou fólii na tenké plátky. Osolíme je a naneseme na ně připravenou rýžovou náplň. Poté je svineme do závitků a upevníme nití. Závitky rozložíme do pekáčku nebo zapékací misky a přelijeme olejem. Vložíme je do trouby vyhřáté na 180° C a přibližně 30 minut necháme péct doměkka.
4. Měkké závitky vyjmeme z pekáčku a uchováme teplé. Výpek přelijeme do kastrůlku. Necháme v něm rozpustit máslo a zaprášíme ho paprikou. Přidáme smetanu s vývarem a společně prohřejeme. Nakonec přidáme na špalíčky nakrájenou cibulku a zbylá rajčata. Omáčku dochutíme vegetou a ještě 5 minut povaříme.
Příprava: asi 60 minut
1 porce: asi 2644 kj/ 630 kcal
Počet porcí: 4