Krůtí roláda plněná paprikou a rýží
Suroviny:
600g krůtích prsou, 80g rýže, sůl, 1 pórek, pepř, 1 stonek řapíkatého celeru, 2 červené papriky, 2 lžíce másla, alobal
Pesto na obalení:
4 lžíce sekaných bylinek, 1 lžička červené papriky, 1 lžíce olivového oleje
Postup:
1. Krůtí prsa očistíme, opláchneme a osušíme. Ostrým nožem je rozkrojíme a přes mikrotenovou fólii zlehka rozklepneme na tenký plát.
2. Rýži dobře propláchneme a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Přebytečnou vodu slijeme a rýži necháme okapat. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Řapíkatý celer opláchneme a rozkrájíme na malé kousky. Rýži, pórek a řapíkatý celer zlehka promícháme a dochutíme mletým pepřem a solí. Červené papriky omyjeme, rozkrojíme na polovinu a odstraníme z nich semínka.
3. Alobal rozložíme na pracovní plochu a potřeme máslem. Položíme na něj plát krůtího masa. Plát poklademe paprikou a na ni navršíme rýžovou směs. Maso opatrně stočíme do rolády, pevně zabalíme do alobalu a vložíme do pekáče. V troubě při 180° C pečeme zhruba 60 minut.
4. Mezitím připravíme pesto. Nadrobno nasekané bylinky promícháme s mletou červenou paprikou a s olejem. Hotovou roládu rozbalíme, potřeme připraveným pestem a nakrájíme na plátky.
Příprava: asi 80 minut
1 porce: asi 2022 kj/481 kcal