Pikantní králík se zeleninou
Suroviny:
600g vykoštěných králičích stehen, 100g cukety, 100g mrkve, 100g pórku, 2 lžičky kari, 2 lžičky sušeného zázvoru, 2 lžičky solamylu, olej na smažení, 2 lžíce sójové omáčky, 4 lžíce saké (nebo dezertního vína),špetka chilli
Postup:
1. Králičí stehna omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Cuketu, mrkev a pórek očistíme a podélně nakrájíme na tenké plátky.
2. V misce smícháme kari se zázvorem a solamylem. Do směsi vmícháme kousky masa. Přibližně 15 minut necháme odležet.
3. V hluboké pánvi rozpálíme olej a obalené kousky masa v něm asi 5 minut opékáme. Poté maso vyjmeme a necháme stranou.
4. Do pánve vsypeme pokrájenou zeleninu a orestujeme ji. Zalijeme ji sójovou omáčkou a saké. Do pánve vrátíme maso, vše společně prohřejeme a dochutíme chilli. Podáváme s rýží.
Příprava: 30 minut
1 porce: 1097 kj/ 262 kcal
Počet porcí: 4