Španělské ptáčky s celým vejcem
Suroviny:
600g hovězí roštěnky (kýty), 2 lžíce plnotučné hořčice, 4 plátky anglické slaniny, asi
Postup.
1. Omyté a osušené maso rozdělíme přes vlákno na 4 části a rozklepeme na tenké plátky. Z obou stran je osolíme a opepříme.
2. Plátek potřeme hořčicí, poklademe plátkem slaniny, kouskem listu pórku, celým oloupaným vajíčkem a zabalíme. Závitky upevníme nití a vložíme do kastrůlku.
3. V kastrůlku rozehřejeme 2 lžíce oleje a osmahneme na něm drobně pokrájenou cibuli. Přidáme mouku se zbylou hořčicí, orestujeme je a zalijeme asi 300 ml vody. Dobře rozmícháme metličkou.
4. Ptáčky v pekáčku přelijeme zbylým olejem a vložíme do trouby vyhřáté na 200° C. Po 10 minutách je přelijeme připravenou šťávou a vrátíme do trouby. Při zhruba 180° C je dopékáme asi 30 minut doměkka. Podáváme s rýží.
Příprava: asi 60 minut
1 porce: asi 2115 kj/ 503 kcal
Počet porcí: 4