Roussillonská omeleta
Suroviny:
3 vejce, sůl a pepř, 1 polévková lžíce másla nebo margarínu, 1/4 zelené papriky bez semínek, nakrájené na malé kostičky, 2 oloupaná rajčata bez semínek, nakrájené nahrubo, 60g šunky, nakrájené na malé kostičky,
Postup:
Do mísy rozklepneme vejce, ochutíme solí a pepřem a důkladně ušleháme. Rozpálíme pánev a na ní rozpustíme tuk. Pánví otáčíme tak, aby tuk pokryl celé dno a okraje. Když máslo přestane pěnit, přidáme papriku a šunku. Smažíme 1 - 2 minuty do částečného změknutí a přidáme rajčata.
Nalijeme vejce a hned jak začnou tuhnout, odsuneme jejich tužší část, aby se neuvařená část dostala na dno pánve. Vejce stále nadzvedáváme a pánví pohybujeme, aby se hmota nepřilepila.
Když je vejce na vrchu stále ještě trochu tekuté, přeložíme 1/3 omelety směrem ke středu a celou omeletu překlopíme přeloženou stranou dolů na vyhřátý talíř. Ihned podáváme.
Příprava:
Příprava trvá 15 minut. Smažení zabere 4 - 5 minut.